Lonneke de Graaff

ir. L.G. (Lonneke) de Graaff
senior onderzoeker/consultant 

Sinds november 2015 werk ik bij CE Delft als onderzoeker en adviseur ketenanalyse. Via mijn eerdere werkgever Beco/EY Cleantech and Sustainability, heb ik meer dan tien jaar werkervaring als projectleider en duurzaamheidsadviseur op het gebied van producten, processen en ketens. Mijn werkveld betreft zowel de overheid als de industrie. Ik maak de milieueffecten zichtbaar van de keten van grondstoffen, productie, gebruik en afvalstromen en help deze effecten te minimaliseren. Ik heb ervaring met het maken van levenscyclusanalyses (LCA's) in onder andere de sectoren rubber- en kunststof, chemie, kleding- en textiel, metaal, papier- en karton, verpakkingen en de bouw. Ook voer ik reviews uit op LCA’s van derden. Met plezier pas ik mijn kennis van duurzaamheid, circulaire economie, recycling, biobased materialen en productinnovatie toe in de praktijk en maak het tastbaar voor de klant. Het resultaat van mijn werk kan zichtbaar worden in een rapport of presentatie, maar ook in een model, tool, infographic of creatievere vorm zoals een training, workshop of brainstormsessie. Ik ben een adviseur met een praktische en hands-on benadering en ben zeer betrokken bij de projecten die ik doe. Ik ben sterk in het omzetten van informatie in praktische concepten en formats. De gebruiker staat voor mij altijd centraal.

Artikelen & presentaties
Evaluating the environmental impact of debit card payments
The International Journal of Life Cycle Assessment, November 2017
Erik Roos Lindgreen, Milan van Schendel, Nicole Jonker, Jorieke Kloek, Lonneke de Graaff, Marc Davidson

Rekentools

Energiebesparing door ketenmaatregelen en EEP ondersteuning
Met ketenmaatregelen besparen bedrijven energie, bijvoorbeeld door materiaalbesparing, recycling of transportbesparing. CE Delft stelde meer dan tien voorbeeldberekeningen op, waarmee bedrijven zelf eenvoudig hun energiebesparing kunnen uitrekenen. Dit kan worden gebruikt bij het opstellen van een Energie Efficiëntie Plan (EEP) of bij het invullen van het jaarlijkse elektronisch milieu jaarverslag (e- MJV).

Tweets van @cedelft

Anouk van Grinsven bij BNR-radio als expert biobrandstoffen https://t.co/cStUEMzGcZ
18-01-2018 15:20

NPO-radio 1 interviewde Geert Bergsma voor de rubriek Feit of Fictie over de stelling: Uitbreiding statiegeld breng… https://t.co/YUU7Z8azAe
11-01-2018 10:06

Rapport - Milieuprijzen afval, voor gebruik in de Milieubarometer https://t.co/WuMB4vlkwK https://t.co/7iE3uyY0mN
10-01-2018 11:54

Rapport - Mini MKBA 100.000 hectare extra bos in Nederland https://t.co/Ct0TUbZRpd
10-01-2018 11:19

CE Delft nieuwjaarswens 2018 https://t.co/Wg7qJFj6Kp https://t.co/aKvNPvFVw4
04-01-2018 16:14